Vanaf € 0,- incl. btw

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten, POH GGZ
Deelnamekosten:   Gratis 
Accreditatie: is geaccrediteerd voor 2 nascholingspunten bij de ABAN, het VSR en de POH GGZ en voor 1,5 punt bij de KNMP en de NVZA.

 
In samenwerking met OPERA studie organiseert Prelum een webinarreeks 'Stoppen met antidepressiva'. Het eerste algemene webinar vond plaats op 25 november. Heeft u het webinar gemist? Niet getreurd! Op 3 februari 2022 organiseren we het webinar nogmaals! De inhoud van dit webinar is dus gelijk aan het webinar dat plaatvond op 25 november.

Na het webinar op 3 februari volgen vijf regiowebinars met een kleinere opzet. De regio's zijn: Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen en Nijmegen. De data voor de vervolgwebinars worden later op deze website bekend gemaakt. 

Programma

Donderdag 3 februari 2022 | Stoppen met antidepressiva

In Nederland gebruiken ruim 150.000 mensen met een depressie langer dan een jaar antidepressiva. Alleen zitten er aan het langdurig slikken van antidepressiva ook nadelen zoals bijwerkingen. Daarom is het van belang om op tijd af te bouwen als dit mogelijk is, maar wanneer begint u met afbouwen en wat voor gevolgen heeft dit voor de patiënt? 

Tijdens dit eerste webinar komen diverse experts aan bod die hier via de OPERA studie onderzoek naar doen. dr. Eric Ruhé (OPERA) vertelt over wat we op dit moment weten over het moment van afbouwen en wie er kan afbouwen. Op de vraag hoe u kunt afbouwen geeft prof.dr. Christiaan Vinkers (TEMPO) antwoord en dr. Suzanne Ligthart (huisarts) vertelt hoe dat werkt in de huisartsenpraktijk. Daarnaast komen de ervaringen vanuit de apotheek aan bod door dr. Pierre Bet (ziekenhuisapotheker). En tot slot is er tijd voor het patiëntenperspectief waar Sijbrand van der Tang, MSc (ervaringsdeskundige) over zal vertellen. 

Programma

19:50 - 20:00     Online registratie en ontvangst
20:00 - 20:05 Welkom door de voorzitter - dr. Eric Ruhé
20:05 - 20:20 Afbouwen: patiëntenperspectief - Sijbrand van der Tang, MSc
20:20 - 20:35 Wat weten we wel/niet over het moment van afbouwen van antidepressiva en wie kan er afbouwen - dr. Eric Ruhé
20:35 - 20:50 Wat weten we wel/niet over hoe af te bouwen - prof.dr. Christiaan Vinkers
20:50 - 20:55 Pauze
20:55 - 21:10 Afbouwen bij de huisarts - hoe moet dat? - dr. Suzanne Ligthart 
21:10 - 21:25 Ervaringen met afbouw vanuit de apotheek - dr. Pierre Bet
21:25 - 21:45 Paneldiscussie o.b.v. deelnemersvragen
21:45 Einde webinar

Sprekers

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog
Psychiater | PI Radboudumc