Kosten: € 300,- | € 240,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme:      Verpleegkundig specialisten GGZ
Toegankelijkheid:      Deelname voor deze cursus is alleen mogelijk na afronding van de basiscursus Psychofarmaca in de praktijk.
Deelnamekosten: *      € 240,- voor abonnees van Psyfar vs
€ 300,- voor niet-abonnees
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 4 nascholingspunten bij het VSR.

Prijzen zijn inclusief BTW, cursusmateriaal en online toegang tot Psyfar vs (tot een maand na afloop van de cursus).

Thematisch bespreken van casuïstiek

Dit najaar organiseert Psyfar vs voor de tweede keer de nieuwe verdiepingscursus Antidepressiva, speciaal voor verpleegkundig specialisten die de cursus Psychofarmaca in de praktijk al hebben afgerond, en op zoek zijn naar verdieping in hun vak.

Deze online cursus bestaat uit twee avonden van twee uur; van 19.30 tot 21.30 uur. Docenten Arne Risselada en Mariëlle de Ruijter, hoofdredacteuren van respectievelijk Psyfar en Psyfar vs, bundelen tijdens deze zeer interactieve en praktische cursus hun krachten.

De eerste cursusavond op dinsdag 6 december 2022 wordt geleid door Arne Risselada en zal de nadruk leggen op de (praktisch relevante) theoretische achtergrond van antidepressiva. Tijdens de tweede cursusavond op donderdag 15 december 2022 zal de toepassing van de opgedane theoretische kennis in de praktijk door Mariëlle de Ruijter centraal worden gesteld. 

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de cursus:
'Heel erg nuttig en bruikbaar in de dagelijkse praktijk. De docenten zijn toppers.'
'Een leerzame verdiepingscursus over antidepressiva, maar ook over andere medicatie en interacties, spiegels en farmacogenetica.'
'Mooie afwisseling van theorie en praktijk. De casus is erg leerzaam.'

Programma

Dag 1 | Dinsdag 6 december 2022 | 19.30 - 21.30 uur
De (praktisch relevante) theoretische achtergrond van antidepressiva
Docent: Arne Risselada
Tijdens deze avond ligt de nadruk op de (praktisch relevante) theoretische achtergrond van antidepressiva. Er zullen op deze avond verschillende onderwerpen behandeld worden, waaronder verschillen tussen antidepressiva qua effectiviteit, farmacokinetiek en bijwerkingen (en de behandeling hiervan). Daarnaast wordt stilgestaan bij het doseren van antidepressiva, het nut van farmacogenetica, en het stoppen van antidepressiva.

Dag 2 | Donderdag 15 december 2022 | 19.30 - 21.30 uur
Toepassing van opgedane theoretische kennis in de praktijk
Docent: Mariëlle de Ruijter
Tijdens deze avond ligt de nadruk op toepassing van de opgedane theoretische kennis in de praktijk. In groepjes zullen de deelnemers hierbij aan de slag gaan met casuïstiek die vervolgens plenair besproken zal worden. Je wordt ook van harte uitgenodigd om zelf casuïstiek mee te nemen naar deze bijeenkomst.

Sprekers

Ziekenhuisapotheker | Epidemioloog | Klinisch farmacoloog
VS GGZ | Coördinator polikliniek bijwerkingen | Hoofdredacteur Psyfar vs