Kosten: € 65,- | € 0,- voor abonnees

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 65,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 6 september 2021 | Meet the Expert
COVID-19 en clozapine - dr. Selene Veerman

Heeft u vragen over de risico’s van infectie met het severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) bij patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA), bij schizofreniespectrumstoornissen (SSS) en in het bijzonder bij patiënten die clozapine gebruiken? Wilt u weten hoe u de clozapinespiegel en leukocyten met differentiatie bij COVID-19 en na vaccinatie dient te controleren bij patiënten, die behandeld worden met clozapine?

Aan de hand van een stappenplan zal Selene Veerman u vertellen welke acties zijn aangewezen als monitoring tijdens de coronapandemie en bij stijging van de clozapinespiegel of daling van de neutrofiele granulocyten bij COVID-19.

Bovendien presenteert zij de voorlopige resultaten van het multicenter onderzoek naar de veiligheid van COVID-19 vaccinatie bij clozapine.


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen via evenementen@prelum.nl

Sprekers