Kosten: € 49,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en aangevraagd bij het VSR en de VVGN.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 28 maart 2022 | Meet the Expert
Detoxificatie bij verslaving - drs. Mary Janssen van Raay

Mary Janssen van Raay is verslavingsarts KNMG en hoofd van de opleiding tot verslavingsarts aan de Nijmeegse opleiding tot verslavingsarts aan de RadboudUMC. 

Een van de meest uitgevoerde interventies binnen de verslavingszorg is de detoxificatie van psychoactieve middelen, zoals bijvoorbeeld alcohol, opiaten, cannabis en cocaïne. Deze behandelingen zijn echter niet vanzelfsprekend maar moeten op de persoon worden aangepast om goed uitgevoerd te kunnen worden. Alcohol onttrekking kan forse complicaties opleveren en zelfs dodelijk zijn wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd.  

In dit webinar wordt u bijgepraat over de detoxificatie van GABA-erge middelen en opiaten, vanuit de medische visie op een mensvriendelijke en veilige manier van behandeling. Vanuit de neurobiologische ontregeling worden de toestandsbeelden, interventies en nazorg besproken. Verder wordt de rol van de verslavingsarts en vervolgbeleid nog toegelicht. 

Dit webinar is voor psychiaters en artsen buiten de verslavingszorg ook relevant omdat onhoudingsbeelden ook buiten de verslavingszorg voorkomen, van ziekenhuizen tot dubbel diagnose klinieken, waar de ervaring met het inschatten en monitoren van onthoudingsbeelden minder is. Dit webinar geeft handvaten voor de praktijk. 


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl

Sprekers