Kosten: € 49,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en aangevraagd bij het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 25 april 2022 | Meet the Expert
PTSS - prof. dr. Eric Vermetten

Prof. dr. Vermetten is expert op het gebied van PTSS en zal u in deze Meet the expert meenemen in de wereld van deze stoornis. De huidige oorlogsontwikkelingen op het Europese continent zorgen mogelijk voor een influx aan recent getraumatiseede mensen in de psychiatrische praktijk. Het opflissen en actualiseren van uw kennis over de posstraumatische stressstoornis kan u helpen om juist nu zo goed mogelijk zorg te dragen voor uw patiënten. 

Prof. dr. Eric Vermetten is hoogleraar psychiatrie bij de afdeling Psychiatrie van het Leiden Universitair Medisch Centrum, en is vanuit die functie verbonden aan de ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Daarnaast is hij verbonden aan de afdeling Psychiatrie van de New York University Medical School en is werkzaam als psychiater, kolonel en strategische adviseur wetenschappelijk onderzoek bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg van Defensie. 

Hij heeft zowel een klinische als onderzoeksposities met een focus op medische / biologische en psychiatrische aspecten van complexe psychotrauma processen bij zowel militaire als burgerbevolking. Hij heeft meer dan 200 artikelen, meer dan 30 boekhoofdstukken gepubliceerd en verschillende boeken over dit onderwerp bewerkt. Zijn onderzoek ligt op het gebied van stress, trauma, complexe PTSS en neurowetenschappen. Hij is geïnteresseerd in de geschiedenis van oorlog en heeft speciale aandacht voor het combineren van biologische interventies in de psychotraumatologie met nieuwe technologie en nieuwe geneesmiddelenontwikkelingen, in bijzonder MDMA, psilocybine, ketamine en medicinale cannabis.


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl

Sprekers