Kosten: € 49,- | € 0,- voor abonnees

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en aangevraagd bij het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 23 mei 2022 | Meet the Expert
Toxische werking van geneesmiddelen op het centrale zenuwstelsel - prof. dr. Berry Kremer en Philip Kremer MSc

Naast gewenste effecten kunnen psychofarmaca en andere geneesmiddelen ongewenste neveneffecten hebben. Dit webinar geeft een uniek inkijkje in de wereld van de neurologie en hoe uw werk als psychiater, apotheker of verpleegkundig specialist GGZ hier direct mee samenhangt. Neurologische aandoeningen duiden als medicatietoxiciteit lijkt in theoretische zin eenvoudiger dan het in de praktijk werkelijk is. In dit webinar geven neurologen prof. dr. Berry Kremer en Philip Kremer MSc aan de hand van neurologische syndromen voorbeelden van bijwerkingen van geneesmiddelen in het centrale zenuwstelsel. Acute reversibele bijwerkingen komen aan bod maar ook chronische en irreversibele toxiciteit. Er zal worden laten zien dat afhankelijk van het middel de incidentie en omvang van het effect kunnen verschillen en zal worden besproken wat risicofactoren zijn voor het ontstaan van deze bijwerkingen. Meldt u nu aan voor deze uitgelezen kans voor interdiciplinaire kruisbestuiving!


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl

Sprekers

Hoofd afdeling Neurologie aan het UMCG