Snel naar

Kosten: € 65,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 65,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 21 juni 2021 | Meet the Expert
GHB - gebruik, afhankelijkheid en behandeling
- dr. Glenn Dumont

Als gevolg van de kleine marge tussen een recreatieve dosis GHB en toxische doseringen die leidt tot bewustzijnsverlies, komen overdoses vrij vaak voor. Regelmatig gebruik van GHB kan daarnaast leiden tot tolerantie en afhankelijkheid. Patiënten met een GHB-verslaving gebruiken zeer frequent (zo’n 10x/dag), waarbij het overslaan van een dosis al snel kan leiden tot ernstige en soms zelfs levensbedreigende ontwenningssymptomen. In deze meet the expert beschrijft Glenn Dumont de effecten, kinetiek en het werkingsmechanisme van GHB en de daaraan gerelateerde behandeling van GHB afhankelijkheid en detoxificatie.

Zoals u van Meet the Expert gewend bent, is er tijdens het webinar ruim gelegenheid voor het stellen van vragen en de inbreng van eigen casuïstiek.