Kosten: € 49,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en aangevraagd bij het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 21 februari 2022 | Meet the Expert
Drugs in de psychiatrie - drs. Gerard Alderliefste

Weet u als psychiater of verpleegkundig specialist wel voldoende over de ándere middelen die uw patiënt gebruikt, naast de middelen die u voorschrijft? De combinatie psychische stoornis en verslaving komt vaak voor. Dit maakt een behandeling echter moeilijker, aangezien verslaving een psychische stoornis kan verergeren of kan leiden tot minder therapietrouw.

Welke middelen worden er zoal gebruikt en wat zijn de verschillen? Wat is het verslavingspotentieel van verschillende drugs? En welke interacties kunnen er ontstaan als drugs gecombineerd wordt met psychofarmaca? Drs. Gerard Alderliefste brengt u op de hoogte van oude en nieuwe middelen, de neurobiologie van verslaving en de langetermijngevolgen.


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl

Sprekers