Kosten: € 65,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 65,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en aangevraagd bij het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 20 december 2021 | Meet the Expert
Esketamine bij therapieresistente depressie - Dr. Eric Ruhé en Laura de Wit, Msc

Voor patiënten met een therapieresistente depressieve stoornis die niet heeft gereageerd op ten minste twee stappen met antidepressiva en een augmentatiestrategie wordt behandeling met esketamine neusspray sinds september 2021 vergoed. Er is enige ervaring opgedaan met esketamine neusspray in het ‘compassionate use’-programma, maar er zijn ook nog onduidelijkheden. In deze webinar wordt ingegaan op de introductie van esketamine neusspray in de psychiatrische praktijk. Het werkingsmechanisme en de praktische uitvoering van de behandeling wordt kort belicht en er wordt toelichting gegeven op de dataverzameling in het landelijke samenwerkingsverband en specialistische centra. Bovenal is er ruimte voor alle vragen, praktisch of theoretisch, die de invoering van dit nieuwe middel ongetwijfeld zullen oproepen. 


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl

Sprekers

Psychiater | PI Radboudumc
Psychiater en klinisch farmacoloog