Kosten: € 49,- | € 0,- voor abonnees

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Datum en tijd:  Maandag 18 december van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees **
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en bij het VSR in aanvraag. 

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse expert u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Programma

Maandag 18 december 2023 | Meet the Expert
Delier - Neline Huurman

Een delier, wat is het precies, hoe herkent u het en hoe kunt u het behandelen? Zomaar wat vragen die tijdens dit webinar aan de orde komen. Een delier is één van de belangrijkste complicaties bij de zorg voor kwetsbare ouderen maar wordt ook gezien bij patiënten op jongere leeftijd. 

In de literatuur zijn uiteenlopende getallen over het voorkomen van een delier afhankelijk van waar de patiënt verblijft. Zo varieert het optreden van een delier in het algemeen ziekenhuis per specialisme waarbij op de beschouwende afdelingen het hoogste percentage aan delieren wordt gezien, namelijk 21,4-56% (Bellelli, 2016). Daarnaast zijn er aanwijzingen vanuit de literatuur dat ook nog een aanzienlijk deel van de delieren wordt gemist.

Gezien de potentiele gevolgen als afname in functioneren, hoger risico op overlijden en een hogere kans op institutionalisering, is het belangrijk om een delier in een vroeg stadium te herkennen en tijdig de juiste behandeling in te zetten. In dit webinar hoopt Neline Huurman u daar handvatten voor te geven. De recent herziene richtlijn ‘Delier bij volwassenen en ouderen’ van de Federatie Medisch Specialisten vormt daarbij het uitgangspunt.

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

Sprekers

AIOS Klinische Geriatrie