Kosten: € 65,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 65,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en aangevraagd bij het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 15 novemer 2021 | Meet the Expert
ADHD bij volwassenen - Ravian Wettstein, MSc, PhD candidate

Sinds de DSM-III classificeren we de symptomen en beperkingen die voortkomen uit ADHD onder in drie kernsymptomen; Hyperactiviteit/impulsiviteit en onoplettendheid. Veel van de voorkomende beperkingen en comorbide psychiatrische stoornissen bij ADHD voor zowel kinderen, adolescenten en volwassenen zijn echter niet goed te verklaren vanuit deze drie kernsymptomen maar wel vanuit emotionele impulsiviteit en een verstoorde emotieregulatie op uitlokkende gebeurtenissen. Tijdens dit webinar krijgt u een overzicht te zien hoe deze ontregelde emotionele entiteiten een centrale en belangrijke rol spelen in het ontstaan van comorbide psychiatrische stoornissen, en bijdragen aan de diagnostiek en behandeling van ADHD bij volwassenen. 


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen via evenementen@prelum.nl

Sprekers

Arts-onderzoeker ADHDcentraal, promovendus aan het AMC