Kosten: € 65,- | € 0,- voor abonnees

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 65,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP. Accreditatie voor 1 nascholingspunt bij het VSR in aanvraag.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 15 maart 2021 | Meet the Expert
Angststoornissen: achtergronden, diagnostiek en behandeling: van bang naar dapper!
- dr. Daniëlle Cath

Tijdens het tweede Meet the Expert van 2021 dat door dr. Daniëlle Cath wordt verzorgd staan angststoornissen centraal. Angststoornissen komen heel vaak voor, over de verschillende aandoeningen heen, en geven over het algemeen een grote lijdensdruk en ook uitval in dagelijks functioneren. Zowel de achtergrond als de diagnostiek en behandeling van angststoornissen komen tijdens dit webinar aan bod.

Hoe wordt angst aangeleerd en hoe kun je angststoornissen behandelen? Hierbij worden een aantal interessante resultaten uit conditioneringsstudies aangehaald.

Verder wordt tijdens het webinar aandacht besteed aan de recente genetische inzichten in angststoornissen. En er wordt ingegaan op de behandeling; meer specifiek over augmentatiestrategieën die eventueel van toegevoegde waarde zijn binnen bestaande behandelingen.

Zoals u van Meet the Expert gewend bent, is er tijdens het webinar ruim gelegenheid voor het stellen van vragen en de inbreng van eigen casuïstiek. 

Sprekers

Psychiater | Opleider psychiatrie | Bijzonder hoogleraar zorginnovatie