Kosten: € 65,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme: Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers en verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *    Gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs
€ 65,- voor niet-leden
Accreditatie: Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs gedurende het webinar.

 
Meet the expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek.

Programma

Maandag 11 oktober 2021 | Meet the Expert
Shared decision-making in de verslavingszorg en GGZ - dr. Evelien Joosten

In de afgelopen decennia wordt binnen de behandeling van patiënten in de verslavingszorg en geestelijke gezondheidzorg (GGZ) steeds meer nadruk gelegd op de autonomie en het betrekken van patiënten bij het maken van keuzes en het opstellen en evalueren van de behandeling. De methode van shared decision-making (SDM) is een manier om deze prioriteiten over de therapeutische relatie vorm te geven. In Nederland komt de term aan het licht onder de namen gedeelde besluitvorming en samen beslissen. Vooral binnen de somatische gezondheidszorg zijn veel keuzehulp instrumenten ontwikkeld, maar ook binnen de verslavingszorg en GGZ zijn interventies ontwikkeld.

Tijdens dit webinar zal dr. Evelien Joosten eerst stilgestaan bij SDM in het algemeen. Vervolgens zal zij aan de hand van de interventie Samen Beslissen vertellen over haar onderzoek en ervaringen rondom de implementatie van deze interventie binnen de verslavingszorg en GGZ. Samen Beslissen is ontwikkeld en onderzocht binnen het Nijmegen Institute for Scientist-Practioners in Addiction (NISPA).


Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen via evenementen@prelum.nl

Sprekers

Psycholoog, senior onderzoeker en docent