Kosten: € 49,- | € 0,- voor leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees **
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP. Accreditatie bij het VSR is in aanvraag.

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).
** Voor verpleegkundig specialisten geeft de website bij inschrijving onjuiste prijzen door, namelijk de prijzen die voor psychiaters gelden. Bent u verpleegkundig specialist, dan wordt dit gecorrigeerd op de factuur die u per e-mail ontvangt.

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse expert u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Programma

Maandag 10 oktober 2022 | Meet the Expert
Psychofarmaca bij zwangerschap en lactatie: een nieuwe richtlijn voor antipsychotica en niet-SSRI antidepressiva - dr. Irene van Vliet

Ook vrouwen die een antipsychoticum of een antidepressivum gebruiken kunnen een kinderwens hebben of zwanger zijn. Wat dan te doen? Over de risico’s en implicaties van het gebruik van SSRI’s tijdens zwangerschap en lactatie bestaat al enkele jaren een officiële richtlijn, tevens is er een richtlijn over de benzodiazepines. Sinds eind 2021 is er nu ook een richtlijn over het gebruik van niet-SSRI antidepressiva en antipsychotica, een belangrijke aanwinst voor psychiaters die met vrouwelijke patiënten in de vruchtbare levensfase die deze middelen gebruiken te maken hebben. In dit webinar worden de belangrijkste conclusies besproken en worden tips gegeven voor de dagelijkse praktijk. Na het volgen van dit webinar bent u weer up-to-date.

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

Sprekers

Psychiater, Chef de (poli)clinique